Βρείτε τους Κοριούς στο Google+ #278 Όταν η Μέρκελ θέλει κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να μας διακορεύσει τα βάρδουλα ~ Oι Κοριοί

16 Οκτ 2012

#278 Όταν η Μέρκελ θέλει κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να μας διακορεύσει τα βάρδουλα

Paulo Coelho in black & white
O Paulo Coelho είναι ως γνωστόν από τους πιο μοσχοπουλημένους συγγραφείς. Τα βιβλία του πουλάνε σαν ζεστά φρέσκα ψωμάκια. Ψιλοτρώγονται, είναι καλογραμμένα αλλά δεν λένε και τίποτα σπουδαίο, κάτι καινούριο. Είναι Βραζιλιάνος αλλά δεν συγκρίνεται με άλλους λατινοαμερικάνους όπως ο Gabriel Garcia Marquez, όπως διάβασα κάπου. Στην καλύτερη γελοίο, στην χειρότερη ιεροσυλία.

Η Angela Merkel δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για την ισχυρότερη πολιτικό της Ευρώπης. Για κάποιους είναι η εγγόνα του Αδόλφου, πολιτικά και ουχί μόνο. Για άλλους που την τρέμουν, όπως τα ατρόμητα στελέχη της σαμαρικής μας κυβέρνησης, είναι το πολιτικό θεμέλιο της Ευρώπης, δίχως το οποίο θα κατέρρεε σαν πύργος από ευρωπουλόχαρτα.

Για μένα και αρκετούς άλλους η Άντζελα είναι απλώς η κορυφή, ίσως και η κορυφή της κορυφής του σημερινού παγκόσμιου πολιτικο-οικονομικού μπάχαλου. Σήμερα είναι αυτή -πέρσι με τον κύριο Μπρούνι, φέτος ουσιαστικά μόνη της- αύριο θα είναι άλλοι, μεθαύριο άλλοι. Είναι πασιφανές ότι η Φράου Μέρκελ έχει διαβάσει Coelho. Εμπνεύστηκε από αυτόν και δη από την διάσημη ατάκα του από τον Αλχημιστή που μετάλλαξα κατάλληλα για τον τίτλο, και έκανε τα κονέ της με το σύμπαν για να μας διακορεύσει όλους, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο μαζικό σκύψιμο.

Αλλά έχω μία εύλογη απορία. Γιατί το σύμπαν συνεργάζεται με την Φράου και όχι με εμάς; Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή, αερίζεται και μυρίζει η αίθουσα άρωμα Bulgari;  Σύμπαν όλοι οι αναγνώστες του Αλχημιστή σου ομιλούν μας ακούς; Σου λεν "Φώτισε με τις κοσμικές σου ακτίνες την Φράου, τους γηγενείς και Ευρωπαίους κολαούζους της, και γενικώς όλους τους Ευρωπαίους, για να δοθεί πια ένα τέλος σε αυτήν την παραφροσύνη"....................... Τίποτα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σύμπαν θα σου έλεγα τώρα τίποτα για την μαμάκα σου αλλά έχε χάρη που έχω επίπεδο και κλας.